Stichting Kleinschalige Projecten Indonesië

SKPI

  
Get Adobe Flash player

2012-10 Oversteek, Liempde

Geweldige sponsoractie van de kinderen van de school De Oversteek
in het kader van het project 'Hallo Wereld'!
Er is heel mooi bedrag opgehaald voor onze stichting.
Onze dank is groot! Binnenkort weer nieuwe foto's van de projecten.
Zie hieronder een artikel uit de plaatselijke krant.

Oversteek haalt 10.000 euro op

 2012 10 oversteek liempde

Op de foto: Jolanda van der Heijden, Elise en Ian van der Laan (van links naar rechts) namen de cheques in ontvangst van leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde.

De Oversteek houdt ieder jaar een project waaraan alle groepen van de school deelnemen. Eind september werd het project ’Hallo wereld’ gestart met een sponsorloop voor klasgenoot Ian van der Laan, die aan de zeldzame ziekte Pachyonychia Congenita lijdt, en de stichting Kleinschalige Projecten in Indonesië. Vrijdag reikten de basisschoolleerlingen de cheques uit met de opbrengst: 5.378,35 euro per goed doel.

Ian zei tijdens de sponsorloop in september dat hij hoopte op een opbrengst van 200.000 euro. Dit bedrag werd niet gehaald, maar 5.378,35 euro per stichting was boven verwachting. ,,Ik ben blij verrast”, vertelt Jolanda van der Heijden van het bestuur van de Stichting Kleinschalige Projecten Indonesië. ,,Het is fantastisch dat de kinderen langs alle deuren in Liempde zijn geweest. De betrokkenheid is groot.”

Tijdens het project, dat hetzelfde thema had als de Kinderboekenweek van dit jaar, maakten de leerlingen kennis met andere culturen. Ook oefende iedere klas de dans op het liedje ’Hallo wereld’ van Kinderen voor Kinderen. Na de uitreiking van de cheques hadden de kinderen nog een verrassing voor de ouders, opa’s en oma’s die naar de uitreiking kwamen: een flashmob. Alle leerlingen zaten gehurkt op de grond en toen het nummer werd gestart, stonden de klassen één voor één op om het geoefende dansje te doen.

Auteur: Annelieke van der Linden

bron:brabantscentrum.nl
 Copyright © 2014. All Rights Reserved.